Aftonbladet kör också managerspel

Drömmer du om att utmana dina kompisar i ett managerspel? Vill du uppleva lite extra spänning samtidigt som du följer ditt favoritlag? I så fall ska du testa på att spela Aftonbladets egna managerspel. Detta är helt webbaserat och går ut på att du ska vara tränare för ditt egna lag på nätet. Vilka lag du kan välja beror på vad som pågår i världen just nu. Är det till exempel fotbolls-VM har du möjligheten att coacha ditt VM-lag. Du kan så klart också välja att coacha ditt egna allsvenska lag samtidigt som säsongen drar igång här i Sverige.

Hur fungerar Aftonbladet managerspel?

Är du sugen på att delta i en tävling? Direkt när du går in på Aftonbladets hemsida kommer du se vilka tävlingar som är pågående för tillfället. Många av dem kräver att du har Aftonbladet Plus. Om du inte redan är medlem kan du köpa det samtidigt som du registrerar dig. Du fyller bara i dina uppgifter och kan därefter skapa ditt lag. Beroende på vilken tävling du anmäler dig till ska du leda laget igenom ett visst antal matcher. Du får själv välja om du vill spela tillsammans med dina vänner i en egen grupp eller mot andra.

Att ta ut ett lag

Så fort du blir medlem har du möjlighet att ta ut ditt eget lag. Du kommer då få en viss summa att starta med som du kan köpa spelare för. Tävlar du i till exempel Allsvenskan kan du välja fritt bland de spelare som för tillfället deltar i ligan. De har olika priser beroende på hur bra de rankas. Du kan själv välja vilken formation du vill spela med och sedan ta ut ett lag efter detta. Dina resultat baseras sedan på hur bra dina spelare presterar i de verkliga matcherna. Du kommer sedan få poäng som förhoppningsvis tar dig till toppen av ligan.